8 تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

یکی از بهترین لوازم برودتی که این روزها مورداستفاده قرار گرفته و طرفداران بسیار زیادی دارد، چیلر است. چیلرها در دو نوع جذبی و تراکمی ساخته می‌شوند؛ تفاوت‌های موجود در بین این دو نوع چیلر باعث شده که هرکدام مزایا و معایب مشخص و همچنین کاربردهای متفاوتی داشته باشند. در ادامه با رجا تاسیس همراه باشید تا بیشتر درباره تفاوت چیلر جذبی و تراکمی توضیح دهیم.

8 تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

8 تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

1- تفاوت چیلر جذبی و تراکمی از نظر قیمت خرید

اولین تفاوت چیلرهای جذبی و تراکمی که شما در زمان خرید متوجه آن می‌شوید، اختلاف قیمت موجود در بین این محصولات است. به‌صورت کلی قیمت چیلرهای جذبی در یک ظرفیت مشابه، به مراتب گران‌تر از چیلر تراکمی است. اما باید بدانید که در درازمدت، هزینه مصرف انرژی چیلر تراکمی کمتر است و نگهداری ساده‌تری دارد. برای آشنایی با مزایا و معایب استفاده از چیلر جذبی و تراکمی مقاله ما را در این مورد مطالعه کنید.

2- نحوه تراکم مبرد

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌ها در میان چیلر تراکمی و جذبی، نحوه تراکم مبرد در این دستگاه‌هاست. در سیستم تراکمی، عملیات تراکم مبرد، از طریق کمپرسور انجام می‌شود که یک فرایند مکانیکی به شمار می‌رود. این در حالی است که در یک سیستم جذبی، به جای کمپرسور، یک ژنراتور و یک جذب‌کننده وجود دارد. در این حالت فرایند جذب پیچیدگی‌های مخصوص به خود را داشته و باید در چرخه طولانی‌تری انجام شود.

3- تفاوت نوع انرژی مصرفی چیلر جذبی و تراکمی

دیگر تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در نوع انرژی مصرفی آنهاست. در چیلر تراکمی، کمپرسور فقط با جریان الکتریسیته کار کرده و چرخه موردنظر را از طریق این انرژی طی می‌کند. اما چیلر جذبی بر اساس حرارت اتلافی و یا اضافی موجود در محل کار می‌کند. این حرارت اضافی از طریق منابعی مانند بویلر، موتور دیزل، آب گرم تولیدشده از آبگرم کن خورشیدی و … به دست می‌آید و در واقع منبع انرژی موردنیاز برای طی کردن سیکل جذبی تراکم مبرد را تأمین می‌کند. در صورتی که امکان استفاده از این منابع را نداشته باشید، می‌توانید از طریق روش‌های دیگری برای تأمین بخار و یا آب گرم موردنیاز چیلر جذبی اقدام کنید.

4- تفاوت چیلر تراکمی و جذبی از نظر هزینه برق

بر اساس داده‌های موجود در مورد فرق بین چیلر تراکمی و جذبی می‌توانیم نتیجه بگیریم که میزان مصرف پمپ چیلر جذبی به مراتب کمتر از کمپرسور موجود در مدل تراکمی است. بر این اساس هزینه تأمین انرژی در این چیلر بالا بوده و شما در زمان انتخاب باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید.

5- شرایط تعمیرات و نگهداری

دیگر تفاوت چیلر جذبی و تراکمی، شرایط تعمیرات و نگهداری آنها است. کمپرسور را می‌توانیم به‌عنوان مهم‌ترین قطعه در چیلر تراکمی معرفی کنیم که از قطعات متحرک مختلفی تشکیل شده است. بر این اساس کمپرسور نیاز به روانکاری، خنک کاری و همچنین تعویض قطعات به‌صورت دوره‌ای در بازه‌های زمانی مشخص دارد. قیمت این قطعه بالا بوده و در صورت خرابی می‌تواند هزینه سنگینی را برای تعمیرات به باور آورد. در برخی از مواقع ممکن است خرابی کمپرسور باعث آسیب رسیدن به سایر بخش‌های دستگاه شده و هزینه تعمیرات و مشکلات موجود در این زمینه را افزایش دهد. در صورتی که در چیلر جذبی چنین حالتی نبوده و این موضوع می‌تواند یکی دیگر از تفاوت چیلرهای جذبی و تراکمی باشد.

6- میزان آلودگی صوتی و زیر ساخت مورد نیاز

همان‌طور که اشاره کردیم، کمپرسور از قطعات متحرکی ساخته شده و در طول فرایند سیکل، معمولا سر و صدای زیادی تولید می‌کند. تحرک این قطعات باعث به وجود آمدن لرزش شده و از این رو چیلر تراکمی نیاز به یک فونداسیون مستحکم داد که بتواند به‌خوبی در جای خود قرار بگیرد. چیلر جذبی دقیقا در نقطه مقابل این وضعیت قرار دارد؛ به علت عدم وجود چنین قطعاتی، این چیلر در کمترین میزان سر و صدا کار کرده و به هیچ عنوان نیاز به زیرسازی خاصی برای کار کردن ندارد.

7- تفاوت چیلر جذبی و تراکمی از نظر وزن و ابعاد

دیگر تفاوت چیلر تراکمی و جذبی، در وزن و ابعاد دستگاه است. می‌دانیم چرخه کار چیلرهای جذبی پیچیده‌تر بوده و از متعلقات بیشتری تشکیل شده است. از این رو این دستگاه به لیل وجود متعلقات بیشتر، بزرگ‌تر بوده و وزن بیشتری دارند. این چیلرها حتما باید در موتورخانه نصب شوند و نیاز به فضای زیادی برای نصب دارند؛ در حالی که چیلرهای تراکمی قابلیت نصب در محیط‌های دیگر مانند پشت‌بام و یا حیاط را هم دارند.

8- طبیعت دوستی و سازگاری با محیط زیست

از دیگر تفاوت‌های چیلر جذبی و تراکمی که قبل از انتخاب دستگاه باید موردبررسی قرار بگیرد، طبیعت دوستی و میزان آسیب واردشده توسط دستگاه به محیط زیست است. چیلرهای تراکمی از مبردها در سیکل تبرید خود استفاده می‌کنند. این مبردها می‌توانند باعث تخریب لایه ازن شده و در برخی از موارد، اثر گلخانه‌ای به دنبال داشته باشند. لازم به ذکر است که استفاده از این مبردها منسوخ شده، اما در برخی از مواقع باز هم به کار گرفته می‌شوند. در چیلر جذبی از مبردهای طبیعی استفاده می‌شود که هیچ اثری بر روی لایه ازن نداشته و تأثیر آن‌ها بر گرم شدن کره زمین و گازهای گلخانه‌ای، به مراتب کمتر است.

سخن پایانی

چیلرها به‌صورت کلی در دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم می‌شوند که با یکدیگر تفاوت‌های اساسی دارند. در این مقاله به‌صورت کامل به بررسی تفاوت چیلر جذبی و تراکمی پرداختیم تا شما درست‌ترین انتخاب را داشته باشید. ما در رجا تاسیس در زمینه فروش چیلر در اصفهان در انواع مختلف فعالیت داریم و این محصولات را با بهترین قیمت به بازار ارائه می‌دهیم.

میزان آلودگی صوتی کدام نوع چیلر بیشتر است؟

آلودگی صوتی تولیدشده توسط چیلر تراکمی به دلیل کار کردن کمپرسور، بیشتر از چیلر جذبی است.

متعلقات و ابعاد کدام چیلر بیشتر است؟

چیلرهای جذبی دارای سیکل تبرید پیچیده‌تری داشته و قطعات آن‌ها هم گسترده‌تر است. بر این اساس نیاز به فضای بیشتری برای نصب دستگاه دارند.

چیلر تراکمی برای نصب نیاز به چه زیرساختی دارد؟

این چیلر به دلیل لرزش ناشی از حرکت قطعات متحرک، نیاز به یک فونداسیون مناسب و قوی برای نصب دارد. این چیلرها در دو نوع هوا خنک و آب‌خنک وجود دارند و بر این اساس علاوه بر موتورخانه، شما می‌توانید آن را در حیاط و بر روی پشت‌بام هم نصب کنید.

سایر مقالات

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شماره های ثابت:

32654665-031 – 32652553-031

شماره همراه:

09132025490